dimecres, 4 de juny del 2014

Entrevista a José Miguel Santacreu, delegat esportiu de Palma

A una jornada del final de la lliga de Palma 2014 entrevistem al nostre delegat esportiu José Miguel Santacreu, li preguntem per les seues valoracions i reflexions entorn d'esta competició que ja s'acaba.

Quina és la seua valoració general de la lliga de Palma 2014?

Pense que esta lliga ha sigut tot un repte a superar amb la desaparició de la 3a categoria. En esta lliga hem aconseguit posar de manifest que no és tan important l'experiència o els anys de joc (que si ho són pero...) sinó l'ímpetu de cada pilotari per a traure a l'equip avant i açò és el que hem vist en cada partida encara que el camí acaba de començar. Segur que els jugadors estan desitjant jugar l'última jornada i posar-se mà a l'obra de nou amb els entrenaments (que cal destacar, són prou durs) per a preparar la lliga de Palma 2015.

Enguany s'han presentat dos equips, Han respost a les espectatives del Club?

Respostes i superades. En el cas del Sant Vicent A era del que esperàvem el que ha fet, una gran lliga lluitant per estar en la part alta de la classificació, que a hores d'ara encara lluita per la tercera posició, esperem aconseguir-la com a recompensa pel treball ben fet.
Si parlem del Sant Vicent B ha sigut la gran sorpresa i orgull del Club, amb jugadors mes experimentats com Ximo i Pau i amb novells com Javi, Adri, Bicheng i Oriol que han jugat a un nivell espectacular. D'este equip es desitjava que no perderen la categoria, quelcom molt difícil per a un equip que mai havia entrat en competició, però partida rere partida arrapant punts i jocs han fet que a hores d'ara es faça improbable el descens. Encara poden fer mes els dos equips però no són màquines sinó persones així que a poc a poc demanarem més fins a arribar mes enllà dels límits de cada Pilotari.

Creu que l'objectiu principal d'esta lliga era conservar la categoria?

En principi si, eixe era l'objectiu, mes del A què del B, evitar el descens i jugar l'any que ve en 2a categoria, objectiu per als dos equips complit i amb bona nota.

Com ha vist vosté al Sant Vicent B on la majoría dels seus pilotaris era la primera vegada que entraven en competició?

La veritat és que sóc seguidor de tot el Club, però sempre que tenia l'oportunitat de vore jugar a este equip no ho dubtava. Tots i cada un d'estos jugadors creixien no sols amb els entrenaments, si no que a més interioritzaven els valors del Club Pilota Sant Vicent, com són el joc net, la lluita contínua i en determinats moments el característic "més cor que cap" del nostre Club.

Es repetirà la pròxima lliga el tàndem A i B? I seran els mateixos pilotaris?

Això és mes complicat d'assegurar. Depenent de les circumstàncies els dos equips tornaran a presentar-se, potser variarà algun jugador ja que els jugadors dels equips es decidixen en els entrenaments. Per exemple pel que a mi respecta i amb el beneplàcit del Club, m'agradaria fer un equip amb els nous membres que estan entrant al Club per a 3a de Palma, un Sant Vicent C. Crec que no sols hem de centrar-nos a mantindre equips consolidats, cal obrir el Club a nous aficionats i promocionar la Pilota Valenciana per a portar al Club Pilota Sant Vicent sempre un poquet més lluny. Mentres siga el delegat esportiu de Palma el meu objectiu principal serà: Mantindre'ns i créixer amb un bon ambient de treball i col·laboració.

Es remena la possibilitat de presentar un equip en la modalitat de Llargues la pròxima lliga?

El tema de Llargues és més complicat, principalment per la pista d'entrenament (xicoteta ja per a Palma) i per l'adaptació del joc de Palma. A Llargues hem jugat però és una modalitat desconeguda per a nosaltres així que no esta en els nostres plans a mitjà termini. Òbviament si algú està interessat només ha de comunicar-m'ho i faré tot el que es puga per a dur-ho a terme.

Quines són les espectatives per al que resta d'any federatiu, que competicions té per davant el Club Pilota Sant Vicent?

Això depén mes dels jugadors que de mi, però estic col·laborant amb totes les modalitats oferint totes les possibilitats, des d'equips per parelles i trios com les competicions individuals. En principi jo crec que enguany presentarem equips en diverses modalitats però encara no està tancat el planter. Possiblement un equip en la competició estiuenca de Perxa, dos equips en l'Autonòmic de Raspall per parelles, un en Galotxa i dos d'Escala i Corda encara que no està del tot confirmat.

En definitiva, pense que el Club Pilota Sant Vicent amb els seus escassos dos anys de vida ha començat amb una força increïble, on cada dia mes gent s'unix i cada vegada mes jóvens. Personalment m'agradaria, si el Club no veu inconvenient, començar com més prompte millor una Escola de Pilota.

1 comentari:

Gràcies per participar al nostre bloc.

Dames i cavallers; Va de Bo