dissabte, 3 de maig del 2014

Crònica de la Partida Memorial Mariano Beneyto Guijarro

Sant Vicent A (Blaus) - Sant Vicent B (Rojos)
amb el fill de Mariano Beneyto Guijarro
Dilluns passat es va celebrar la primera Partida Memorial Mariano Beneyto Guijarro que va enfrontar al Sant Vicent A contra el Sant Vicent B, gran partida que rendia homenatge a un dels grans pilotaris de la nostra terra valenciana fill del nostre poble.

La partida començava vora les quatre i mitja amb una bona afluència de públic, donades les hores i la ubicació per a una partida que podríem qualificar d'històrica. 

El jove Sant Vicent B començava la partida desubicat, a més de vindre de jugar una intensa partida el dia anterior contra Relleu i prompte es col·loca el "A" 3-0, el "B" no respon i la partida es va decantant del costat de l'experimentat Sant Vicent A 6-1.

Però com una maquina que es calfa de a poc el Sant Vicent B ens va fer disfrutar amb una de les seues meravelloses remuntades, que en esta lliga ja s'han donat mes d'una vegada. Un equip que anant de menys a mes és capaç de donar la volta a la partida, desmoralitzar el contrari i mantindre's ferm. Soriano pareix descobrir el seu bon traure de nou que creuava el carrer i de vegades ni Santacreu, ni Nando eren capaços de tornar, Adri era el xic per a tot, els seus restos encara que amb el braç sobrecarregat per la partida del dia anterior, eren capaços de tornar-ho tot i els punters pressioaven com mai.


En esta part de la partida el Sant Vicent A perdia terreny, a Paco se li quedaven curts els traures, Nando i Santacreu no s'entenien i els del "B" eufòrics pel bon joc aconseguixen posar la partida 7-7, però el sobre esforç els passa factura i l'experiència, temprança i saber fer del "A" marquen la diferència i en els pròxims jocs veiem a una Sant Vicent B desnortat que ja no sap com entrar en la partida. El Sant Vicent A s'endú dos jocs ràpidament jugant a un gran nivell i donant molt bona sensació d'equip cohesionat i potent, 9-7 en el marcador quan el "B" intenta plantar cara però el "A" sentència i s'emporta la partida i el trofeu (10-7) .

Gran partida la que vam poder disfrutar i gran homenatge al nostre il·lustre pilotari. En l'entrega de trofeus en què estaven presents el fill i el nét de Mariano Beneyto, a més de comptar amb la presència del regidor d'esports, recordarem la figura de Mariano a través de les paraules del seu fill i va agrair al Club Pilota Sant Vicent l'haver recuperat la memòria de son pare a l'estar a l'altura d'altres grans pilotaris com el Xiquet de Quart i Rovellet, mes coneguts potser per ser estos de les comarques del Túria- Xúquer.

Des del Club donar les gràcies a la família de Mariano de Sant Vicent i a tots aquells que vau acudir a disfrutar de la partida, com resa el nostre lema no sols som esport, sinó que ens vinculem a la cultura i la tradició del nostre poble per a aprendre, cuidar i difondre el que vam ser i que açò ens faça caminar cap al que serem sent conscients que sobretot som.

Dames i cavallers, va de bo!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar al nostre bloc.

Dames i cavallers; Va de Bo