divendres, 22 de febrer del 2013

La tradició d'un esport emblemàtic torna amb el Club Pilota Sant Vicent

Al contrari del que passa amb els éssers vius, els elements d'una societat compostos d'informació i no peribles, com en el cas de la cultura, semblen cridats a mantindre la seua longeva existència.

És l'anomenat 'efecte Lindy' que diu que artefactes tecnològics com la roda, amb una dilatada trajectòria que comprèn segles i segles, tenen una alta probabilitat de perviure, almenys, el mateix temps que ha recorregut. Amb les simfonies de Beethoven passa una cosa semblant, després de quatre anys escoltant aquí segueixen, i la seva popularitat no ha decaigut gens.

 La pilota valenciana també una història molt llarga, amb diverses centúries a l'esquena, i, per tant, és de suposar que el seu futur serà igual d'extens. És cert que, en este municipi, en els últims anys este esport semblava que perdia gas però després d'un parèntesi, més o menys inquietant, un grup de joves ha pres la iniciativa de crear el Club de Pilota Sant Vicent.

Després d'un temps entrenant, il · lusionant, implicant, convencent a amics i aficionats a la 'pilota' que s'ho passaran d'allò més bé amb este projecte, el passat 9 de desembre de 2012, es va constituir oficialment el club que actualment el formen quasi una vintena d'esportistes, majoritàriament encara estudiants de Batxiller a l'IES Sant Vicent encara que algun hi ha també l'institut Haygón.

 I sí, 'Cavallers, va de bo', va arribar el moment de començar a competir de veritat, de deixar darrere assaigs i partides amistoses per iniciar un nou camí en competició oficial que arribarà el pròxim mes de març, en 3 ª divisió B, categoria sènior en la modalitat de palma que es juga al carrer. Els seus rivals: Altea, Finestrat, Sella, Tibi, Montfort, Relleu i La Nucia.

L'objectiu, segons explica un dels seus membres fundadors, José Miguel Santacreu, és rescatar una tradició esportiva del poble, promoure el joc entre els més joves-visiten les escoles per difondre-i millorar el nivell competitiu poc a poc, "este primer any perdrem molts partits, ho sabem, però ja vindran les victòries ", diu l'esportista.

De moment, ho tenen tot: jugadors, material, moltes ganes de fer-ho , però els falta encara un carrer on disputar els partits de la lliga. Quan la tinguin, que serà prompte perquè falten pocs dies per a l'inici de la competició, la gran partida del Club Pilota Sant Vicent haurà començat, ¡va de bo!

 El Club de Pilota Sant Vicent es presenta en societat

El divendres 22 de febrer tindrà lloc la presentació oficial del Club de Pilota Sant Vicent. L'acte tindrà lloc a la sala d'exposicions del Centre Social a partir de les 20 hores.

D'esta manera, els integrants del club donaran a conèixer este nou projecte que intentarà fer renéixer una joc tradicional en este municipi i que va comptar amb molts aficionats anys enrere.

Ara, un grup de joves jugadors de pilota valenciana, molt il · lusionats amb aquesta oportunitat que els ofereix la vida, tornaran el joc al carrer.

 (Notícia del diari El Raspeig 21-2-2013)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar al nostre bloc.

Dames i cavallers; Va de Bo