Trofeus Memorials/Homenatges

______________________________________________

V TROFEU A PALMA 2021
"HOMENATGE ANTIGA DIRECTIVA DEL CLUB"

José Miguel Santacreu Soler
Pascual Tomás Maciá
Juanmanuel Soriano Llopis
Jaime Gascón Cerezo
Irene Elisa Cortés Company
______________________________________________

Hui 27 de gener de 2022 és un dia molt especial. Un dia com hui fa 10 anys va nàixer l'ànima del Pilota Sant Vicent. Cinc xiquets de 15 anys, amics d'institut i jugadors de pilota, van imaginar com seria tornar el nostre esport al poble.

Joaquin Soriano, David Gascón, Jorge TomásCarlos Tomás i un servidor (José Miguel Santacreu), jugaven a pilota a cada pati, cada cap de setmana, cada oportunitat que els murs del poble els donava. Quantes pilotades li vam pegar a la paret de l'auditori! Al llarg de l'any 2012 i 2013 vam crear lligues a l'institut IES Sant Vicent on tots els que volien jugar ho podien fer, vam crear els primers entrenaments al mini trinquet tots els divendres i a poc a poc donàvem forma al nostre futur.

Ja a finals del 2013 va aplegar el moment de fer-ho real. Fundar un club. Un moment històric per a nosaltres. El somni de 5 xiquets que va començar al pati d'un institut estava fent-se real. Podríem participar amb el nostre escut a totes les competicions oficials. Per a fundar el club van fer falta representants legals que permetrien la legalització d'una associació esportiva. Feia falta representants que estigueren a l'altura, i com uns pares i mares ningú ho podrà fer mai. 

Van ser José Miguel Santacreu Soler, Pascual Tomàs Macià, Juanmanuel Soriano Llopis, Jaime Gascón Cerezo y Irene Elisa Cortés Company els que van crear la primera junta directiva del club i durant quasi 10 anys van estar al davant de la directiva.

El passat diumenge 28 de novembre de 2021 vam jugar la partida homenatge més emotiva que hem pogut fer. La partida homenatge a l'antiga directiva del club, la partida homenatge als nostres pares i mares, als pares i mares del club Pilota Sant Vicent. Gràcies per confiar en cinc xiquets i en els seus somnis. Gràcies per donar ales i contribuir a la història de la pilota valenciana. Gràcies, perquè al final del tot, del pas del temps recordarem que tot el que hem fet, estem fent i farem sense vosaltres no haguera segut possible.

La partida enfrontava traure de Palma contra traure de Llargues. L'equip de Palma amb Soriano, Santacreu, Gascón, Jorge i Carlos contra l'equip de Llargues amb Sergi, Soriano II, NandoJavi i Ivan. Una partida amb clars i obscurs que va dominar l'equip de llargues quasi tota l'estona. No obstant, els jugadors de palma que anaven perdent per més de 4 jocs de diferència van apretar fins a igualar el marcador a 7 – 7. Amb la poca llum que quedava es va acabar la partida en 8 jocs i la victòria va caure per a l'equip de llargues.

Després, amb coca i mistela es van entregar els trofeus i medalles als jugadors i als homenatjats. Un dia molt especial que quedarà per sempre en el nostre record.

Gràcies i visca Pilota Sant Vicent! El món és d'aquells que tenen el valor de somiar.


SANT VICENT B 7 -  8 SANT VICENT A

______________________________________________

IV TROFEU A PALMA 2017 (2018)
"HOMENATGE PEDRO OLCINA HERNÁNDEZ"
______________________________________________El passat diumenge 21 de gener de 2018 al carrer major de Sant Vicent, és jugava el 4º trofeu homenatge, planificat per al 2017 però aplaçat al 2018 per motius personals del club. L'homentatge d'enguany tornava a ser molt emotiu, era al nostre amic, Pedro Olcina, a "Pere", a el nostre marxador. Ell va ser un jugador molt volgut per diferents poblacions del sud del país valencià, ha jugat diverses lligues del joc a ratlles a poblacions com Benimagrell, Crevillent, Sant Vicent... i sempre deixant a cada localitat un poc del seu amor al nostre esport. Per a nosaltres ets molt més que el nostre marxador i així ho vam voler donar a entendre, ets un amic i un membre més de la familia de Pilota Sant Vicent.

Se li va rendir homenatge en una partida on familia i amics van voler estar presents, en una partida de grans pilotades on el rojos van es van imposar per un 10 - 6 a l'equip blau.    SANT VICENT B 10 -  6 SANT VICENT A

______________________________________________

III TROFEU A PALMA 2016 (2017)
"HOMENATGE JOSÉ ASENSI SIRVENT"
______________________________________________El passat diumenge 15 de gener de 2017 al carrer major de Sant Vicent, és jugava el 3º trofeu, aquesta vegada, homenatge a un mític pilotari del poble, "El Riuero". La partida estava programada per al 18 de desembre del 2016 pero el mal temps ens va obligar a aplaçar-la. El Riuero, Pepe, ha segut un mític traure de les llargues i ha segut conegut al llarc de tots els pobles del país valencià que practíquen la nostra modalitat. Per més persones com ell hem de recordar a tot el poble de Sant Vicent que la pilota ha estat viva anys arrere als nostres carrers i que per fi, huí, ha tornat.


     SANT VICENT B 10 -  6 SANT VICENT A______________________________________________

II TROFEU A PALMA 2015
"MEMORIAL JOSÉ BEVIÀ PASTOR"
______________________________________________El diumenge 10 de maig de 2015 al carrer major de Sant Vicent, és jugava el 2º trofeu memorial del poble de Sant Vicent. Aquesta vegada, el club de Pilota Sant Vicent va rebre homenatge a un conegut jugador del poble, José Bevià Pastor; conegut popularment com "Casaus" (1909-1986). És gràcies a la història d'aquestos jugadors la raó per el que hui podem dir que la pilota Sant Vicent ha segut esport cultura i tradició i cal recuperar-la el més aviat possible i mantindre-la on es mereix.                   SANT VICENT B 10 - 7 SANT VICENT A


______________________________________________

I TROFEU A PALMA 2014
"MEMORIAL MARIANO BENEYTO GUIJARRO"
______________________________________________


El dilluns 28 d'abril, festivitat de Sant Vicent Ferrer es va celebrar el "Trofeu Memorial Mariano Beneyto Guijarro" partida homenatge a un dels nostres mes il·lustres jugadors de Pilota Valenciana de mitjan del segle XX, mes conegut com a Mariano Blay o Mariano de Sant Vicent (1914-1975) va destacar amb el seu joc en el Trinquet de Sant Vicent del Raspeig, participant en desafiaments de gran importància, coetani de "Ismael de Rafelbunyol", "Martino d'Albalat dels Sorells", "El Fusteret de la Eliana", "El Pimpollo de Museros", "El Pardalí d'Orba", "El Blanco d'Orba", "El Ripol del Soldat de Rafol" a més de jugar amb "Rovellet" i el "Xiquet de Quart" dels que era amic.
Des del Club Pilota Santa Vicent volem rescatar la figura d'este insigne esportista del nostre poble i del nostre esport tradicional i per això rendir-li homenatge jugant un trofeu amb el seu nom el Dia Gran de la nostra Festa Major, tot un esforç del poble de Sant Vicent del Raspeig per a fer que la Pilota Valenciana reviscole amb força i conega les seues arrels.

SANT VICENT A 10 - 7 SANT VICENT B


ANAR A LA CRÒNICA>>>                                             GALERIA FOTOGRÀFICA>>>

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar al nostre bloc.

Dames i cavallers; Va de Bo